Ülkemizde her telden insanın hotmail adresi var artık. Adreslerinin şifresini çaldıran kullanıcılara da hemen her forumda rastlamak mümkün.
Kullanmış olduğum e-posta adresi benim için önemli, yıllardır bunu kullanıyorum, üye olduğum tüm sitelere bu adresimi vermiştim başına birşey gelmemesi lazım diyorsanız fazla değil en fazla 5 dakikanızı ayırarak adresinizin güvenliğini sağlayabilirsiniz.
Nasıl mı?
Belki bu konular bir çok messenger kullanıcısına yabancı gelmeyebilir hatta eminim çoğu kişiye de basit şeyler olarak görünebilir ama bir çok kullanıcı da bu küçük ama marifetli detaylardan habersiz. Adresimizin başına birşey gelmeden alacağımız bazı tedbirler zor durumda kaldığımızda çok işe yarayacaktırr.
# İlk önce Hesabımızın ayarlar kısmına giderek; Kayıtlı bilgilerimizi düzenlememiz gerekiyor. Şundan da eminim ki bir çok kişi adresini ilk açarken yazdığı rastgele bilgiler duruyordur.
# Kayıtlı bilgilerimizi yeniden doğru bir şekilde güncelliyoruz.
# Adınız soyadınız, Doğum tarihiniz, Ülke/şehir, Adres, Meslek, Sektör, Posta Kodu, Gizli soru ve Cevabı, Alternatif Adres (mutlaka ama mutlaka yazın) vs. diğer bilgileri en uygun şekilde güncelleyip çıktısını alıyoruz ya da biyere not ediyoruz ki ileride başımıza gelecek her hangi bir olayda hemen kullanalım.
# Bir kaç noktaya daha deyinmek istiyorum. Özellikler msn de anlık görüşme yaparken bir çok kişiden farklı linkler gelir konuşma arasında bir de hiç konuşmadığınız kişilerden ummadık anda saçma sapan ne olduğu anlaşılmayan linkler gelir. Bu tarz şeylere dikkat edin.Bu gelen linklere tıklamamanızı şiddetle tavsiye ederim.Helede çevrim dışı kişilerden gelen böyle linklere hiç tıklamayın.
# Bir diğer konu ise her ihtimale karşı messenger daki kişi listenizin bir yedeğini bulundurun mutlaka. Anlık ileti kişilerini dışa aktar diyerek dosyayı kaydedebilir ve aynı zamanda daha önceden güncellediğiniz kayıt bilgilerini word belgesine de aktararak iki dosyayı cd ye vs. kaydedip saklayabilirsiniz.
# Son olarakda marifetli bir eklentiden bahsedeyim. Kullandığımız Firefox ya da İnternet Explorer‘a yükleyeceğimiz küçük yumurcak sayesinde de korunabiliriz. Eklentinin adı SiteAdvisor ben hem Firefox da hemde İnternet Explorer 7 de kullanıyorum. Çok güzel bir eklenti gerçekten. Özellikle sahte şifre çalmaya yönelik yapılmış fake sitelerde çok işe yarıyor. O ve diğer zararlı içerik barındıran siteleri tespit ediyor. Kullanılması gereken önemli eklentilerden birisi.
Diğer Benzer Yazılar:
- Astrill VPN SSL Bağlantı Hata Çözümü / Astrill VPN SSL Connection Error Solution
- Bilinmesi Gereken Farklı Bilgiler
- En Popüler Instagram Tagları
- Michael Jackson, Öne Eğilirken Kütleçekimini Nasıl Yeniyordu?
- WhatsApp’ta Mavi Tiki Kapatma