Artık bütün firmalar, şirketler ve daha bir çok insan wordpress alt yapısını kullanarak site yapmaktadırlar. WordPress’te neredeyse bütün ihtiyaçlarımızı karşılayabiliyor. Eskiden iki dilde bir websitesi yaptığım zaman. FTP’de ayrı bir klasör açıp bir öcenki dosyaları oraya kopyalayıp yeni veri tabanı kurup o şekilde kurulum yapardım. Ama bu çözüm yerine wordpress’in Polylang eklentisi kullanmaya başladım. Eklenti fazlasıyla işimi görüyor ve hala kullanmaya devam ediyorum.
Eklenti kurulumuna geçelim;
İlk olarak eklentimi bu linkten indirelim ve sitemizde eklentiyi aktif hale getirelim. Eklentiyi aktif hale getirdikten sonra aşağıda bulunan resimdeki gibi ayarlar menüsü altında “Dil” menüsü görebilirsiniz.
Eklenti menüsüne girdiğinizde karşınıza 3 tabdan oluşan bir ayar sayfası çıkacaktır. İlk olarak sitenizin varsayılan dil tercihinizi yaparsanız iyi olacaktır.
İlk tabdaki “Dil” kısmına giriş yapalım. Burada sitenize eklemek istediğiniz dilleri seçiyorsunuz. Varsayılan dilinizin ekli olduğundan emin olunuz. Yoksa sorun yaşabilirsiniz.
Diğer ayar ise üçüncü tab olan “Cümle Çevirisi” kısmı. Bu kısımda sitenizde geçen tüm ifadelerin ekleyeceğiniz dillerdeki karşılığını girip kayıt edebilirsiniz.
Şimdi yapmanız gereken yazılarınızın dil destekli olması. Aşağıdaki resimdeki gördüğünüz gibi yazı ekleme sayfasında veya sayfa ekleme sayfasında editörün sağ tarafında sitenize eklediğiniz dilleri göreceksiniz. Burada ekleyeceğiniz yazının o dile ait başlığını girip kayıt ederek başlık çevirisini yapmış oluyorsunuz. Yazı içeriğinizde diğer dillerde çeviri olacak “+” ikonuna tıkladığınızda yeni bir yazı ekleme sayfası geliyor ve bu sayfada yazı o dile ait oluyor. Bu alandaki editöre yazının seçtiğiniz dildeki çevirisini girip kayıt edebilirsiniz.
Aynı şeklde kategori, etiket gibi alanların çevirilerinide yapabilirsiniz. Herkese kolay gelsin.
Diğer Benzer Yazılar:
- WordPress Etiketleri SEO İçin Önemli mi?
- WordPress Nasıl Kurulur?
- WordPress Ping Listesi 2017
- WordPress Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cookie – headers already sent by Hatası
- WordPress Random Post Buton Eklentisi
@ufuk8484
Merhaba,
Eklenti ayarlarınızı yukarıdakiler doğrultusunda yaptınız mı acaba? Eğer ayarları doğru olarak yapmazsanız siteniz ile açıldığında hangi dilde açılacağını bilemediği için hata çıkmaktadır.
Merhaba, eklentiyi siteme kurduğumda ana sayfa da dahil olmak üzere 404 hatası alıyorum. Nasıl düzeltebileceğim hakkında yardımcı olur musunuz?
@tuba
Merhaba,
Otomatik çeviriden kastınız siz hiç bir yabancı içerik girmeden sitenizdeki tüm türkçe içerikler otomatikmen diğer dillere çevrilmesinimi istiyorsunuz? Eğer böyleyse wordpress’in google translate eklentilerini kullabilirsiniz. (Link: https://tr.wordpress.org/plugins/search.php?q=google+translate) Fakat bu şekilde otomatik çeviri pek düzgün olmuyor. İçeriklerinizi tam olarak birebir çevirmeyebilir.
Benim merak ettiğim, otomatik çeviri eklentisi kullanarak otomatik çeviri yapmasını istiyorum fakat bu zamana kadar oluşturmuş olduğum sayfalarımın adreslerinin sonuna .tr eklenerek güncellemesinden dolayı 404 hatası alır mıyım ?
http://www.yolaski.com seyahat blogumda mevcut sayfalarımın adreslerini aynı şekilde bırakabileceğim (sonuna .tr eklemeden) , çeviri yaptığım sayfalarımın adreslerinin (.en .es, .fr gibi) olabildiği bir Otomatik çeviri eklentisi önerebilir misiniz ?
Teşekkürler.
Merhaba, bu eklenti çok güzel ve yazınız sayesinde kolayca adapte olabildim. Ara yüzü basit ve kullanışlı ama dil seçenekleri biraz az gibi. “Strings Translations” kısmında seo için AIO SEO Pack kullandığım için eklenti ile ortak çalışması çok iyi oldu. Sayfa isimlendirmeleri, kategori isimlendirmeleri ve tarih saat gibi çevirileri kolayca halledebiliyoruz. Ayrıca en çok endişelendiğim link yapısını bozmadan ilgili dil için bir kısım ekleyip devam edebilirsiniz. Ayrıca isterseniz dilleri başka bağlantılara da yönlendirmek, tarayıcı dilini algılamak mümkün. Bunların yanında ücretsiz olmasına karşın profesyonel çözümlerde sunuyor, site çevirisi gibi.